Selam!! 你好 Ni hao!

İki yıllık Çin macerasının ardından...

Wo jiao Luo Lan, liang nian zhu zai Zhong guo yi hou hui jia le!



31 Mart 2010 Çarşamba

Çince Argo sözlüğü


benim bu listeyle ilgili korkunç güzel bi anım varrrr, daha önce bu liste Gülhan Gülez tarafından mail ile gönderilmişti, ben de onu sesli olarak hem çinli hem de türk arkadaşların olduğu bir ortamda okumaya başladım, türkler bişi anlamazken Çinlilerin yüzleri değişmeye başladı! Sen nerden buldun bunları filan diyorlardı ki, bomba patladı, öyle bir kelimeye geldik ki meğer içimizden birine lakap olarak taktıkları bir admış, daha fazla saklayamayacak kadar çok güldüler. Ve arkasından dedektif taktikleri ile hepimiz için kullandıkları takma adları öğrendim... Gönderene çok teşekkürler, ve Çin'e gideceklere tavsiye, kullanmayın, ama bilin!!!
http://www.cinmacerasi.com/egitim/cince/cince-argo-sozlugu

İltifat sözlüğü

http://friendfeed.com/cin-macerasi/8dc2ecee/cince-iltifat-sozlugu

30 Mart 2010 Salı

http://www.yellowbridge.com/

http://www.yellowbridge.com/

Mei you... Yok!


çİn'de en sık karşılaştığınız cümlelerden biridir. Hele ki en ihtiyaç duyduğunuz anda bir şey ararken size başlarını iki tarafa doğru sallayıp olanca içten şekilde "mei you" derlerse bilin ki, o şeyi kendiniz aramalısınız. Çünkü tecrübe ile sabittir ki, mei you cevabı verilen durumların %80'i aslında vardır!!!
Hele ki restoranda bir gün önce içtiğiniz bir şeyi ertesi gün sorduğunuzda "meı you" cevabıyla karşılaşabilir, hatta var, gidip kontrol eder misin dediğinizde garson tarafından çok istiyorsan kendin bak diye yanıtlanabilirsiniz.
İşte bu nedenle Gui lin'de gördüğüm "MEİ YOU CAFE" yazısının çağrışımı büyük!!!